Pozdvižení kolem Czechteku

Pozdvižení kolem Czechteku je ještě větší než jsem čekal. Pro ty, co nesledují aktuální situaci (v Cztek klubu na Nyxu je online přes 150 lidí – počítám že to je na jeden klub rekordní účast), na louku, údajně legálně pronajatou, v noci přijelo pár systémů. Policie zablokovala nedaleký dálniční sjezd, a během několika uplnynulých hodin i ostatní příjezdové cesty na inkriminovanou louku. Na dálnici se vytvořila mnohakilometrová kolona aut, jak s lidmi, jedoucími na Czechtek, tak s lidmi, kteří třeba jen vyrážejí s dětmi na dovolenou. Teplota venku je minimálně 35 stupňů. Policie dálnici blokuje transportéry a zásahová jednotka v plné výstroji (docela peklo, v tom vedru) už dokonce už i s pistolemi zasahovala proti vynalézavým Francouzům, kteří odmontovali kus svodidel a pokusili se na louku sjet rovnou.

Další zprávy, policie dala lidem, čekajícím na dálnici až bude odblokován sjezd, časový limit na vyklizení prostoru, a po jeho vypršení použila vodní děla a odtahuje lidem auta. Policejní prioritou je stále Czechteku zabránit za každou cenu. Policie dokonce přišla se zprávou, že jsou v kontaktu s majitelem pozemků, který technařům vypovídá smlouvu. Proto prý na louku nikoho nepouštějí. Přitom podle platných zákonů by jednak výpověď smlouvy byla platná až po jejím doručení druhé straně, přitom policejní mluvčí sám řekl, že výpověď mají někde na ústředí, a nejde ji tedy ukázat (přičemž technaři se o svou smlouvu s médii podělili), a navíc zástupce technařů, který je pod smlouvou podepsaný tvrdí, že je v kontaku s majitelem, že majitel nic neodvolal, a že policie lže.

No, minimálně nedodržují zákony… Je zajímavé, jak média neustále opakují, že účastníci technoparty začínají odjíždět na jiné místo. Že by za to mohl jeden z dezinformačních blogů? Za pozornost rovněž stojí, že místo aby v médiích bylo řečeno “policie proti účastníkům použila vodní děla”, zprávy to zlehčují s tím, že policisté účastníky osvěžují a podobně.

Jeden citát z Nyxu od cloveka jmenem TRUPEEK (dovolil jsem si opravit gramatické chyby, ehm ,):
lidi utikali pred zasahovkou bylo to dost vostry kluci sou na benzine 4 km od blokady tam uz prej dobihaj zbity Anglani apod. snad i vodtahovali nejaky auta. Zatim nikdo nevi co bude dal. Dost voser je ze na ct nejsou zadny relevatni zabery jen pokojne stojici benga. Jedna dezinformace za druhou. Proste hnus. Nevite nekdo neco o tom infu ze se stehujem na Ceskolipsko?

iHned.cz