Czechtek v médiích

Czechtek. Televizní noviny, reakce na televizní noviny, úsměvné rady pro návštěvníky. Na jistých místech v Praze se stohují dodávky s travelery (nebo stohovaly, dokud to nerozehnala naše milá policie), a že se cizinci sjíždějí už teď se dozvíte i ve zmíněném šotu z televizních novin. Jak někdo vtipně poznamenal, aby pak ještě nějaké drogy zbyly.

Nezbývá než upozornit nezasvěceného čtenáře, že obraz, který by si o fenoménu Czechtek, DIY culture atd. mohl udělat po přečtení novin a zhlédnutí zpráv v TV, je zkreslený tak, že ani nejde poznat, a udělat si obraz alespoň trochu odpovídající realitě znamená opustit předsudky, o kterých často ani nevíme, že je máme.

A už jen dva dny zbývají. Nezapomeňte ve čtvrtek v noci z různých míst v republice volat Policii ČR, že se vám za domem kupí podezřele dunící kamiony, a? mají pocit, že jsou užiteční, ty kluci ušatý, když už jsou týden předem komplet v pohotovosti a připravení za peníze daňových poplatníků za každou cenu zamezit akci, o které se ani neví, jestli třeba nebude na nějakém půjčeném pozemku, a tedy kompletně legální. A to ještě před rokem Standa sliboval, že pomůže najít místo… Mimochodem, dokážete si představit, co bude dělat 15-40 tisíc lidí (vzhledem k tomu, že má být hezky, tak spíš víc než míň), z toho značná část posilněná alkoholem, když jim policie zatrhne zábavu? Myslíte, že se poklidně rozejdou domů? Aby to třeba nedopadlo tak, že místo jednoho Czechteku, který bude obtěžovat hlukem pár desítek obyvatel nejbližší vesnice (a který nadmíru potěší místního hostinského a majitele obchodů, kteří udělají větší tržby než po zbytek roku dohromady), bude Czechteků deset nebo dvacet :)

A nakonec malý update.