Boom! (lineup update)

Už jen týden zbývá do začátku naší cesty na Boom. Nakonec se věci zaonačily docela zajímavě, vyrážíme dvěma auty s kolegy z MimoTV a s dámským doprovodem, bereme to přes německý festival Harmonikka kde pánové budou promítat, pak nás čeká cca. deset dní cesty Evropou a několik dní před otevřením bran dorazíme na Boom. Tam počítám, že dny budou plné zajímavých setkání a užitečné kreativní práce, a nazpátek to bude taky svého druhu zevl. Vedle technického vybavení na videoprojekce (projekce MimoTV bude na Boomu zřejmě někde poblíž chilloutu) sebou vezeme mj. i Alberta Hofmanna z Biolesti. A co jsem viděl ze zbytku připravových věcí, budou z toho doslova oči přecházet.

Pokud netušíte, co je Boom Festival zač, samozřejmě doporučuji projít si stránky, kde je docela hodně příjemně podaných informací, nebo můžete zkouknout pár videí z minulých ročníků. Ve zkratce jde o událost, která se koná jednou za dva roky, a která už potřetí bude na stejném, nádherném místě, na poloostrově vnitrozemského jezera Idanha-a-Nova. Ačkoliv už nějakou dobu nemám potřebu obrážet kdejakou “party”, Boom je opravdu výjimečná událost a nemyslím, že by někdo, kdo se ho zúčastní, mohl litovat.

Update: na oficiálních stránkách je konečně k dispozici seznam vystupujících na hlavní stage, a jak jsem se bál, aby vůbec bylo na co se těšit, tak teď se naopak začínám těšit docela hodně – mimo jiné (a to opravdu vynechávám spoustu dalších jmen) nás čekají Andromeda, Derango, Ghreg on Earth, Kindzadza, Lish, Penta, Sensient, The Commercial Hippies, Trold, Vaishias, Yotopia… Hlavním hudebním tématem je psytrance, nicméně to nebývá ten hlavní důvod, proč je Boom tak zajímavá záležitost – stejně jako každá povedená psytrancová, respektive dobrá taneční party kolem sebe vytvoří a udržuje nabitou atmosféru. I lidé, kterým psytrance jinak nic neříká, v takovém prostředí alespoň dočasně přijdou na chuť tranzu, protože když vhodný chytlavý rytmus zavelí, prakticky není možné odolat a nepřipojit se k pohybu. Nádherné prostředí, koupání, hudba, různorodí, často až kouzelní, ale hlavně veskrze přátelští lidé z celého světa, i odkazy na zajímavé informace jsou všechno střípky, které přispívají k tomu, že čas strávený na Boomu je prostě magický. Vedle hlavní psytrance stage je na Boomu samozřejmě i chillout, tentokrát přibude i “sacred fire”, což vypadá na jakousi bubínkovací a world music stage, nebude chybět ani obvyklý stan s přednáškami, ranní jógou a nejrůznějšími workshopy, a celonoční filmový stan, kde dokonce proběhnou dvě premiéry. Jako každoročně má Boom vlastní každodenní noviny a tentokrát prý přibude i vysílání rádia v okruhu kolem festivalu. Tahle akce nevyžaduje přípravu, lístek se dá koupit na bráně, do Portugalska to zas není tak daleko, a Boom je spontánnosti myslím celkem nakloněná záležitost. Jinak kdybyste se měli chuť potkat, tak mně počítám často najdete u videoprojekcí MimoTV, a případně poznáte podle mého “Indiana Jones” klobouku :) Boom!