Nové hračky

Příští hraní, což znamená pravděpodobně v sobotu přes poledne MöBio, a o týdne později v pátek 30.5. klub Ulita v Ústí nad Labem, pro mně budou zvláštní. Pominuly totiž hlavní důvody, kvůli kterým jsem čím dál tím víc omezoval hraní, a kvůli kterým jsem nemohl tvořit hudbu na úrovni, na jaké bych hrál. Mám teď totiž po letech konečně zase všechno, co potřebuju.

Notebook Dell Inspiron 1720 s procesorem 2.5 GHz Intel Penryn a 4GB RAM (a Windows Vista, se kterými trochu nečekaně nemám nejmenší problém).

K tomu kontroler Torq Xponent, se kterým je hraní z Traktoru 3 radost, a na vlastní skládání pak klávesy/kontroler Novation Remote 37 SL, které na displejích ukazují jména parametrů, ke kterým jsou přiřazené jednotlivé ovládací prvky (hodně šikovná věc). Z rakouské eBay jsem zbrusu nový kousek pořídil za necelých 7 tisíc.

Jsem tedy (zčásti znovu a zčásti poprvé, třeba notebook jsem nikdy neměl) samostatná jednotka, a k tomu, abych mohl zahrát, mi stačí nevelká taška s vybavením, elektrická zásuvka a možnost zapojit jeden kabel do zesilovače. Žádné půjčování vybavení (pokud si člověk nezapomene sluchátka), na kterém se pravidelně ukazuje platnost mnoha Murphyho zákonů, žádné otravování se s prastarým mixákem, který před vás na akci postavili nějací profíci, a na kterém nejdou zkrouhnout basy a šavle šustí a propouští. Tra-dá!

O tom, že můžu sedět někde na v lese na pařezu a psát nebo třeba programovat, nebo vesele bušit do kláves a kroutit knoby, ani nemluvě. U hudební tvorby ale na výsledky bude ještě potřeba nějakou dobu čekat…