Kabaret Caligula – Jan Hus: Vzkříšení

Přesto, že divadlo je v době Youtube docela podivínský koníček, Jan Hus: Vzkříšení je divadelní hra, kterou musím vřele doporučit právě lidem, kteří se do divadla běžně příliš neženou. Po Husově obnovené premiéře nezůstal v sále nikdo, kdo by nebyl nadšený. Rozhodně jde o nejlepší kousek Kabaretu Caligula. V Divadelních novinách vyšla na hru tahle kladná recenze.

Jako předkrm mohu nabídnout dva skeče (přednáška Švajcikova partaj a Jidášku, kamaráde) Kabaretu Caligula z jejich vánoční besídky v Cross clubu. Ač ani jedno dílko vyzrálé vychytanosti Husa nedosahuje (i když to říkám jen proto, aby se jimi ti z vás, kteří mají slabší povahu, nenechali odradit), je to spíš proto, že Hus je mistrovský kousek, zatímco scénky “jen” dobře pobaví. Stejně tak na stránkách spolku se vedle dalších informací včetně například Husova scénáře dá také potkat slušné množství úsměvných hlášek.

Jestli vás baví fantasy, scifi, parodie, případně jste obecně trochu geek či nerd, tak na Husa zajděte, budete se luxusně bavit. Je to představení toho druhu, že i kdybyste na něj měli cestovat až kdoví odkud, tak to stojí za to.