Pořádnej androš

Včerejší noc měla zajímavý “undergroundový” feeling. Ocitli jsme se na psytrancové party, o jejímž konání původně byly docela solidní pochybnosti – pořádal ji (relativně) neznámý člověk, propagaci neměla prakticky žádnou kromě nějaké té zmínky na webu, prostor V šáreckém údolí 1a, o kterém nikdo netušil, co se tam skrývá (i když ono si to stačí dát do Googlu), no a k tomu zvučná jména – Iguana z Naked Tourist, a Mubali.

Napřed to vypadalo jako úplné šméčko, pak, když se k tomu Iguana i Mubali osobně vyjádřili na fórech že jako fakt přijedou, tak se to zdálo spíš jako úlet. Nemluvě o tom, že stejný večer měla probíhat malá, leč dlouho inzerovaná akcička ve Styxu. Nakonec všechno proběhlo docela dobře.

Do patřičně vybydlené sokolovny v šáreckém údolí jsme dorazili asi o půlnoci, napočítal jsem všeho všudy 30 lidí včetně těch, co si očividně jen přišli na pivo. Nicméně zvuk v poho, prostor taky (trochu mi připomněl brněnský klub THC, budiž mu země lehká), a aktéři dorazili a zahráli. Počet lidí se velmi zvolna zvyšoval ještě asi do půl třetí, takže nakonec jich tam mohlo být ještě o nějakou tu desítku víc. Někteří si přišli vysloveně na Iguanu, někteří moc netušili, na druhou stranu atmosféra byla příjemná a hlavně bylo na dřevěné podlaze dost místa na tancování, což třeba v Crossu bohužel nehrozí. Takže dík pořadateli, ať už to ze začátku vypadalo jakkoliv pochybně, nakonec to proběhlo k plné spokojenosti zúčastněných :)

Jinak to ale poskytlo docela zajímavý úhel pohledu na to, jak zaběhaná tu je “scéna”. Že jsou určité věci, které se automaticky očekávají (flyer, informace v dostupném formátu na obvyklých místech), a přesto, jak zvláštní, někdo to má hozené jinak :)